2011. november 29., kedd

Sós torta

Közkívánatra megosztom a receptet.
Ideális azoknak, akik nem szeretnek az utolsó napon kapkodni, sütni, főzni.

Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
6 kanál liszt
7 dkg margarin
1 kávés kanál só
0,5 csomag sütőpor

Ebből két lapot kell sütni, és mindegyiket külön kell kikeverni.
(Tehát 3 tojássárgáját 3,5 dkg margarinnal, 3 kanál liszttel, fél kávéskanál sóval és negyed csomag sütőporral és a 3 tojás keményre vert fehérjével tésztává keverni. Megsütni. Míg sül kikeverni a következő lapnak valót.)

Töltelékhez:
1 kg túró - bármilyen, akármilyen, szerb vagy magyar mindegy (mascarponéval helyettesíthető, a fűszerezésnél kicsit jobban kell kóstolgatni...)
30 dkg tiroli szalámi vagy valami ahhoz hasonló - darálva
20 dkg préselt (gép) sonka vagy pizzasonka - kicsikre szelve
20 dkg trappista sajt - nagyra reszelve

bors
majonéz ízlés szerint
1 zselatint utasítás szerint elkészíteni és belekeverni az elkészített masszába
Lehet bele tenni főtt répát, borsót, kukoricát.
A tetejét majonéz-tejföl keverékével kell megkenni, és sajtot vagy tojást reszelni rá.




1 megjegyzés: