2010. november 10., szerda

Mézeskocka



Hozzávalók:
- 1,5 tejfölös doboz cukor
- 1,5 tejfölös doboz tej
- 2,5 tejfölös doboz liszt
- 3 evőkanál étolaj
- 1,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- púpozott teáskanál szódabikarbóna
- 6-7 evőkanál lekvár
- 1 tábla tortabevonó




A cukrot, tejet és olajat összekeverjük, a liszthez hozzáadjuk
a szódabikarbónát, majd az egészet összeöntjük,
alaposan összedolgozzuk. Olajozott, lisztezett, nagy,
lapos tepsiben 220 C-on 6-7 percig sütjük a fele tésztát, majd
ha félig megsült kivesszük, rákenjük a lekvárt és ráöntjük a maradék
tésztát. Visszatesszük a sütőbe kb. 10-13 percre.
Ha kihűlt, a tetejére csokimáz kerül!

Olyan az íze, mint a bolti lekvárral töltött mézes-puszedlinek!
Én szórók a tetejére durvára tört diót, vagy mogyorót is,
de díszíthető színes cukorgyönggyel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése