A karácsonyi vásáron nagy sikere volt az általam és Sapa által készített fügebornak.
Idén is készítek, rengeteg füge lesz!
Hozzávalók:
1 kg füge
1 kg cukor
3,5 l víz
1 dkg friss élesztő
1 dkg borkősav
A fügét meghámozzuk, felszeleteljük, belerakjuk egy öt literes befőttes üvegbe. A vizet a cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni, és hozzáöntjük a fügéhez. Belerakjuk az élesztőt és a borkősavat, egy kis tányérral lefedjük, majd hűvös helyre rakjuk. Hagyjuk forrni 2 hétig. Ez után leszűrjük a levét, és félrerakjuk. Főzünk egy adag szirupot megint, ráöntjük, 2 hétig megint hűvös helyen hagyjuk. Újra leszűrjük, még egy adag szirupot főzünk, amit 3 hétig hagyunk rajta.
A harmadik szirupot is hozzáöntjük az első kettőhöz, összekeverjük, szűrőpapíron vagy vásznon átszűrjük, üvegekbe töltjük. Azonnal fogyasztható, de sokáig eláll, finom édes bort kapunk.
Én az édesebb borokat jobban szeretem, úgyhogy csak két sziruppal csináltam.
Vigyázat, nagyon gyorsan fogy!!!
a 13 pontomat nem lehet fügeborra beváltani?:D
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésKöszönöm a kavicsokat! Nem semmi ez a fügebor! Egyszer én is szívesen megkóstolnám!!!! Nekem nem lenne türelmem megcsinálni! Megenném nyersen a fügét!
Puszi! Anna
Ha egyszer megkóstolnád, utána biztos lenne hozzá türelmed, hogy megcsináld!!!
VálaszTörlésKülönleges, egyedi, fantasztikus!
A karácsonyi vásáron adtam kóstolót, és több, mint 100 üveggel adtam el...